Kundaliniyoga

Kundaliniyoga betyder medvetenhet och är en fantastisk form av yoga som verkligen gör skillnad. Du får här grunderna i yoga och meditation blandat med ayurvedisk visdom.

Kundaliniyoga är ett holistiskt system som ger energi, självkännedom och hälsa, såväl fysiskt, mentalt som emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning.

Kundaliniyoga passar alla åldrar och alla fysiska förutsättningar. Vi blandar övningar med vila och meditationer under 1,5 timme. Det finns matta, kuddan och filtar på plats.

För att förstärka yogan avslutar jag alltid med vibrationer från Gongen under den avslutande vilan och det brukar uppskattas mycket. Du åker hem efter varje pass lugnare i sinnet och full av ny energi och kraft samt många tips och övningar du enkelt kan göra hemma för du får alltid med dig utskrifter av passen och meditationer så du kan göra dom själv när du är hemma om du önskar. Annars ses vi varje vecka och yogar tillsammans.

Under Kundaliniyogan stärker vi just Vagusnerven som är så viktig för vårt nervsystem, immunförsvar och välbefinnande. Läs mer här:
https://ki.se/forskning/stimulering-av-vagusnerven-framtidens-antiinflammatoriska-behandling

”Jag hittade Kundaliniyogan 2002 och jag brukar säga att det räddade mitt liv. Från att springa runt i en stressig vardag började jag se inåt och ge mig själv kärlek och fokus. Jag började lyssna på min kropp och fick ett helt annat lugn och självkännedom än innan.”

Namasté

Amrita Devraj
Ingela

Vad säger andra om Ingela?

Att gå på kundaliniyoga med Ingela är som att komma till en oas av välbefinnande och stanna upp en stund i vardagen och ge allt fokus och kärlek till sig själv och att vara totalt närvarande i nuet. Man går därifrån med ett inre lugn och känner sig mer vital och ung, vilket också syns i ansiktet.

Varför är Ingela en bra instruktör?

Ingela är väldigt duktig på att känna in alla i rummet och se och hjälpa de som behöver. Jag älskar att hon förklarar vad vi ska göra och övningarnas ursprung samt vad de gör med kroppen, vad de är bra för och hur det kan kännas. Det ger en trygghet och bygger förtroende och lugn. Hon brukar avsluta med en meditation och det är som grädde på moset. Kundaliniyoga med Ingela går inte att beskriva i ord, det är så bra att det måste upplevas. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan kundalini, så bra är det.

Lina L Västerhaninge

Jag känner mig väldigt hållen och trygg under Ingelas yogapass

Klas L Stockholm

Kundaliniyoga med Ingela Amrita 2021

Vill du bli mer rörlig och stilla i sinnet och har funderat på yoga men vet inte riktigt om det passar dig. Då har du kommit rätt. Yoga med ingela passar alla oavsett erfarenhet och fysik. Du får individuella råd under passen och vi lämnar alltid prestation utanför dörren! Varje dag är unik och vårt fokus är att lyssna inåt, lyssna på kroppen.

Kom och prova! Första gången är alltid gratis för att du ska få prova på och se hur det är. Jag svarar gärna på dina frågor och ser fram emot att träffa dig!

Vad är Kundaliniyoga?

Kundaliniyoga är en andlig och spirituell yogaform där meditation, rörelser och andningstekniker används för att frigöra energi i kroppen för att skapa inre balans. Övningarna kan vara såväl fysiskt krävande som lugna och återhämtande, beroende på passets inriktning.

Hur fungerar kundaliniyoga?

En kundaliniyogaklass inleds med att sjunga ett mantra. Därefter utförs en sekvens förutbestämda positioner, så kallade kriyas, bestående av lugna eller snabba, repetitiva rörelser. Rörelserna kombineras med en andningsteknik som anses förstärka dess effekter. Klassen avslutas sedan med avslappning och meditation.

Målet med kundaliniyoga är att skapa fullkomlig mental närvaro och medvetenhet genom att frigöra kundalinienergi från den nedre delen av kroppen. Genom att släppa blockeringar längs vägen kan energin, prana, stiga upp genom hela kroppen och då får vi mer energi, blodcirkulation och blir mer rörliga och mår bättre.

Fördelar med kundaliniyoga

 • Enkelt att utföra, alla kan vara med
 • Passar de flesta, oavsett nivå, fysik eller ålder
 • Effektiv mot stress
 • Ökar din rörlighet
 • Stärker kropp och sinne
 • Motverkar ryggproblem
 • Ger kraft och energi
 • Stärker nervsystemet

Att tänka på när du tränar kundaliniyoga

 • All prestation lämnas utanför dörren och varje dag är unik. Vi lyssnar på kroppen.
 • Andningstekniker kan ta tid att lära sig. Ha tålamod och ta ett steg i taget.
 • Låt dig inte skrämmas av mantran och sång. Du kan bara sitta med och lyssna till en början om du inte känner dig bekväm att delta.
 • Man kan sitta på mattan, på kudde, på stol. Det som passar din fysik bäst.
 • Jag har mattor, kuddar och filtar till alla på plats. Ha på dig bekväma kläder.

Anmälan

Du mailar eller ringer till Ingela för att anmäla dig för att säkerställa din plats.
Om du vill fortsätta så anmäler du dig genom att betala 250 kr för en gång, 1000 kr för
5 gånger. 1900 kr för 10 gånger.

Ingela Janlert, 0705-88 99 57, ingela@360-halsa.se

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret så ringer vi upp!

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Profile image

Yogan ges av Amrita Devraj

Föreläsare, Inspiratör, Hälsorådgivare, Yogatränare, Entreprenör, och
grundare av Yes Group Sweden. Läs mer om Ingela här »

Kontaktuppgifter